ТЕЛ: 0882 971 008  І Галерия   І  FACEBOOK
 

blanka2018 1

 

 • Албена 2019

  емоциите ще надделеят сега...

 • Плаж и развлечение

  ние работим за вас...

 • Мис & Мистър "Студентско лято"

  Избрани моменти от 2019 година...

 • Лято 2019

  новите моменти в историята...

 • Спорт

  невероятни плажни приключения...

 • Академия 2019

  Лидерите говорят за успехи...

mini su nastaniavane mini su albena Спорт Академични лекции

 

Снимки от Летен университет може да видите ТУК
 
"Летен университет"  представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри" през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет". През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет".
Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.
Чрез проекта, ние, студентите, си поставяме за цел да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите. 
Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято” , латино-вечер, графити-парти и др.
 
17-то издание на Summer university ще се проведе в периода от 23 Август до 29 Август 2019 г., с домакин - курортен комплекс "Албена". 

 

 

Изпрати запитване