ТЕЛ: 0882 971 008  І Галерия   І  FACEBOOK
 

blanka2018 1

 

mini su nastaniavane mini su albena Спорт Академични лекции
Summer University
Написана от Мариян Ников    Четвъртък, 01 Март 2012 01:07
За Албена
Спортно-техническата подготовка ще се организира от Асоциацията за университетски спорт "Академик" с финансовата подкрепа на Министерството на физическото възпитание и спорта.
Спортната и културната програма на проекта ще бъде разположена в к.к. Албена. Албена е курорт, разположен в Североизточна България, Област Добрич, намира се на 12 км от град Балчик, на 30 км от град Варна и на 500 км североизточно от столицата София. Плажната ивица е с дължина 5 км и ширина 150 метра.
Курортният комплекс е открит официално на 24 август 1969 година.
Комплексът разполага с много модерни хотели, разположени така, че да имат изглед към морския бряг и добро излагане на слънце. Около 90% от туристите са чужденци.
Курортът Албена е подходящ за семейна почивка. Той е относително спокоен, в сравнение с по-големите курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци. Само на 10 километра от Албена се намира Ботаническата градина в Балчик, съдържаща уникални растения, както и архитектурно - парковият комплекс „Дворецът", който е резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. Албена е разположен в близост и до резервата „Балтата", който представлява лонгозна гора край река Батова.
През 1992 г. в Албена започва обучение по "Хотелски мениджмънт", въз основа на което през 1999 е открито висше училище, наречено Международен колеж със специалности в областта на туризма и курортното дело.
Участниците в Summer university ще бъдат настанени в Хотел „Добруджа" ****
Той е разположен в централната част на Курортен комплекс „Албена", на няколко минути от морския бряг и в началото на улицата на занаятите. Хотелът представлява 18 -етажна сграда, обградена от зеленина и цветни алеи.
Хотел „Добруджа" Ви предлага удобно настаняване в 232 стандартни и 8 луксозни стаи, 43 стандартни апартамента, 2 луксозни студиа и 1 Президентски апартамент.
Всички стаи в хотела са оборудвани с вана, телевизор със сателитна телевизия, телефон, мини бар. Част от стаите и апартаментите са с изглед към морето, балкон или климатик.
На разположение на гостите са открит басейн за възрастни и открити отопляеми през зимния сезон басейни за възрастни и деца.
Summer university се организира от Националното представителство на студентските съвети със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на физическото възпитание и спорта, „Албена" АД и с подкрепата на Асоциация за университетски спорт "Академик".
 

Изпрати запитване